Hanna VII; Staranden

Jag kom upp till jobbet i morse.. Försov mig lite meeen. Det var lugnt och skönt idag, så vi hade ganska mycket tid på oss att skoja och små busa lite :D Hihi! Ska ut och gå en lågn prommenad med Moa om ett tag och sedan kanske vi ska ut ikväll, sedan blir det nog att sova hos Linnea! :) I moron börjar jag sent, 15.30 rättaresagt :) Skönt med sovmorgon, ja!


Ytterligare två bilder på Hanna! Synd att jag kapade armen på båda bilderna bara..

Hanna VI; vassen

Jobb och vart på stan idag, imorgon börjar jag 06.30 och jobbar till 15.30, så det blir en tidig kväll. Fast först ska jag till Linnea en sväng! Har nyss ätit nyplockade blåbär och vaniljglass, muma! :D

Det här hade varit en av mina favoriter om inte det där förbannade vassstået hade vairt mitt i hennes öga. Är inte så vidare bra på att reutcera bort sådant så det får vara kvar..

En dag på stranden

Eller nästan. Första och sista är från en eftermiddag i gubbahåral. Och de andra är också från en eftermiddag på skäret.. Men det lät bäst med "en dag på stranden" istället för "en eftermiddag i gubbahålan och en annan eftermiddag på skäret" haha ;) (nu ska jag verkligen gå från datorn)

Det går massa mysiga hästar i gubbahålan. Ååh, hästar är så fina djur! Och den här liknar mina kusiners huns Smilla så mycket så den fick heta Smilla-hästen. Hahha



Steninge strand från Skäret. Jag älskar skäret!



Utsiken från skäret. Samma plats som ovan fast jag bara vände mig om. Sommarsommarsommar




Kusinerkusinerkusiner! Sara och Gustav, gosisar!




Även om jag HATAR fötter och verkligen har fobi tycker jag den här bilden var lite go. Mamma som smygmyser med mina fötter, haha. Gosen

Hanna V; stranden

Flyttar inte in hos Linnea förens på Lördag pga. jobb i morgon vid 9 och 06.30 på lördag morgon.. Men bättre sent än aldrig, va ;)? Ikväll var jag med och förfestade lite innan de andra drog till Korriander, gud vad jag ville med!!! Men jag orkar inte vara bakis i morgon och jättretrött..

Ska nog kolla på någon film och sedan sova. I morgon är det som sagt jobb mellan 9-15 och sedan ska jag och Moa förhoppningsvis spela lite tennis! Vill ner på stan en snabbis också och köpa stövlar och lite annat krafs, får se om det hinns med! :)

Ni får två bilder på Hanna i alla fall. Litelite annorlunda redigering på de båda, men de passade rätt så bra ihop ändå! Jag gillar den första mest rent tekningst, med redigering, ljus osv men jag älskar den andra posen! :)

Clara; teaterapan del 1

Nu har jag redigerat massa bilder så nu kan jag lägga upp massa efterhand! Brukar jämt tröttna lite på mappar jag redigerar från typ Steninge och andra små resor. Men det har varit riktigt kul att redigera alla bilder. Det börjar blir färre bilder som är bra kvar att redigera. Men lite finns kvar :) och bilder på Hanna har jag massor av, haha!

Ska äta lite räkor och slänga lite kläder i tvätten, sedan tror jag att jag flyttar över till Linnea för natten!

Här kommer min minsta kusin och släktens stora teaterapa. Här leker hon supermodell och jag är papparazzi ;) Den leken gillade hon :P Hon är så söt, lilla Clara! :)


Hanna lV; Stranden

Idag har jag jobbat och sedan var jag kvar lite längre på jobbet och satt och pratade med Anna innan jag cyklade hem, kom precis där ifrån! :) Även om inte själva jobbet är så himla roligt i sig så är det ändå bra eftersom jag gillar mina små arbetskamrater! :D hihi!

Idag flyttar jag och några av mina fina vänner in till Linnea i några dagar!! Jag kommer sova hemma några nätter jag jobbar, men inte alla! Ska bli mysigt!! Detta betyder mindre redigering = mindre uppdatering. Men har några bilder som är färdigredigerade som jag kan visa! Men dom kommer lite hipp som happ :D haha

Börjar med den här bilden på Hanna. Det är bara Hanna bilder klara ;) Den var det första ombytet, och vi var lite stela i början. Haha. Men den är ganska fin ändå tycker jag!

Steninge; vattnet

Vet ni vad jag har gjort idag??? :D Jag har varit i ett stall och red på en häst!! Det var hur länge sen som helst och HUR kul som helst! Det är Lina som har en häst så jag och Linnea följde med och red på den. Hur söt som helst är hon och ur mysig! Så vi kanske ska ta hand om henne några dagar nästa vecka medans Lina är i Danmark! Både jag och Linnea har ridit i flera år, fast det var ett bra tag sen! Vi båda slutade vid sjuan-åttan någon gång, men gud vad kul det var!! :D

Den här bilden är från Steninge, på skäret! Jag tog med mig stativet och kameran och ställde in på 30 slutartid och 32 i bländare för att få denna bild. Så den är inte gjord i photoshop, även om den är redigerad. Men vattnet är gjort rakt i kameran. Det var betydligt mycket svårare än vad jag trodde, men är rätt nöjd ändå! :D

Hanna lll; Stranden

Idag ska jag på körlektion, borde verkligen städa rummet men jag vill fota istället. Jag borde även plugga teori och träna. Jag vill träna, men orkar fan inte ta tag i det...... Så var blir det? Antagligen ingenting av det jag vill eller borde, men man kan ju hoppas. Dock är det ganska fint väder så det känns triskt att sitta inne.. Körlektion blir det i alla fall.

En av mina favoriter på Hanna. Just för att den är så enkel och att hennes ögon är helt fantastiska!

Kusiner; Sara & Ella

Varför är man (jag?) som mest kreativ på natten? Alltid då jag är som mest fotosugen, kommer på nya fotoideér men främst - redigerar bäst. Antagligen för att jag inte blir störd av något eller någon. Kan bara sitta och redigera, bild efter bild..

Kvällen hos Lisa var väldigt mysig och trevlig!! Vi beställde hem pizza, såg på Tarzan, firade Linda (som fyllde år i april.. hehe) lite grann och jaa. ni vet. Det vanliga! :D haha!

Har lite svårt att välja vilken bild jag ska visa er! Har ju visat två på Hanna i rad nu (eeeh.. kommer nog fortsätta så. finns massor jag vill redigera (eller redigerat). Så varför bara visa några?) så kanske ska byta helt och ta några på mina andra kusiner? Ja, så får det bli! Kolla in Saras (vänster) ögon! Gosh. Dom vill man ha. Fast jag vill ha Ellas (höger) också. Helt gyllen bruna. Ååhh. så fint det vore.

Det här är mina minsta kusiner. Eller jag har en till, en riktig teater apa som ni antagligen får se bilder på senare. Jag har 9 kusiner på mammas sida och 6 på pappas. I Steninge är från mammas sida, där är alla även yngre än mig och på pappas är alla äldre. Haha, lite små fint så där. Jag har alltid haft väldigt nära kontakt med mina kusiner på mammas sida och en av familjerna på pappas (Hanna på gotland, ni vet. De andra är väldigt mycket äldre än mig). Är himla fint med kusiner och tycker synd om dem som inte har några eller dålig kontakt med dem! Det kan vara guldvärt!! Oj. Nu blev det långt! Nu blir det sängen!!!! (ska försöka ta mig dit i alla fall)


Nikon D80 + Tamron 28-75 f/2.8

Hanna ll; vassen

Ni får en till bild på Hanna i vassen! Ikväll ska jag hem till en klasskompis och mysmysmysssaaa! :D Hihi! Idag har jag jobbat samt färgat & klippt hår så är numera mörkburn med röd/lila? skiftning eller nått! Höhö! Sedan går det mot ljusare hårfärger efter Grekland! Just nu hoppar jag till varje gång jag ser mig i spegeln typ ;) Blev livrädd förut när jag såg mig i spegeln på jobbet! Hahhaha

Klarare färger det här gången! Synd att autofokuen hamnade väldigt fel på bilden, och inte alls på ögonen som det var tänkt utan en liten bit framför.. Menmen, sådant man får leva med. Trist bara att det var så på ganska många bilder.. Hoppas ni gillar den, :)

Hanna l; vassen

Vackra Hanna i vassen! Måste tacka Sofia (och lite Gustav) för att de hjälpte till att hålla reflexskärmen! Även om de knappt visste hur de skulle göra och det var mycket att hålla koll på för mig, inställningar till kameran, försöka guida Hanna (även om hon gjorde ett grymt jobb själv) hur hon skulle stå, kolla att hennes hår låg rätt osv. Så reflexskärmen var inte alltid på rätt plats. Men de var väldigt snälla som ställde upp! :D

Liten ljuvtit i alla fall. Det var fint i vassen, fint ljus och vackra färgen.

Nikon D80 + Tamron 28-75mm F/2.8
+ reflexskärm 80 cm silver
Modell: Hanna

Hemma

Är hemma från Steninge. Har varit hela dagen i Jönköping och kollat på lägenheter till min bror. Det var varit svinkallt och duggregn, fyyyyyy. Men har däremot massa nya bilder. Igår fotade jag min grymt snygga kusin Hanna på stranden och jag tror att det blev en hel del guldkorn! Sedan har jag fotat massa annat också. Så så fort jag får chansen ska jag ta tag i att radigera! Är riktigt sugen!! Ska försöka göra lite nu ikväll, men ska upp tidigt i morgon bitti för att färga håret (det röda ska boooort!) och sedan jobba!

Vin&räkkväll

I måndags var jag hemma hos Linda med lite tjejer från klassen och badade i poolen, åt mat, såg på film och hade allmänt trevligt! Igår kväll var vi lite mer än 10 personer här hemma och åt räkor, drack vin, lyssnade på musik och pratade och planerade road trips på min balkong. Det var sjukt trevligt och kvällen avslutades, såklart, med bad i viken och liten efterfest hos Emma ;)

Idag blir det att åka till Steninge med mamma och pappa och stanna där tills på söndag. MItt sommarlov är väldigt ba just nu och jag önskar att det alltid var såhär!! Fast jag skulle helst aldrig jobba och ändå ha pengar hela tiden!

Bilder blev det inte mycket av. Men ni får några som jag tog igår. Inga wow-bilder direkt men!











Insperation, ja!



Sitter och kollar på massa behind the scenes-klipp från massa underbara fotograferingar. Det här är helt underbar! Innan jag dör ska jag ha en fotografering under vattnet, fast jag vill vara på ett jättevaket korallrev med massa vackra fiskar runt omkring också.. Åååhhhh. Det vore helt lovley! Blir så jäkla inspererad av att kolla på BTS-klipp som dessa! Tänk att få resa runt och besöka vackra länder med inpererande miljöer tillsammans med ett helt team som jobbar för en enda sak - att få underbara bilder. Det vore så jäkla grymt! Jaja, det är inte fel att drömma ibland!

Nu är jag ledig en vecka och det är så jäkla skönt! I morgon ska det vara fint väder också, så jag känner att det är en BRA dag att börja ledigheten på! :)


Ja, en fin rubrik!

Ska snart sticka och jobba, känns lite surt att det är 25°C i skuggan, 32 °C i solen och klarblå himmel när jag ska jobba ;) Börjar dock 15.30 och slutar redan vid 19.30, så jag fick faktiskt flera timmar i solen+hela kvällen! Hihi

Bilderna är från igår när det oskade. Jag körde på långa slutartider och ett högt bländartal. Udda ifrån vad jag brukar fota mne kul :) Har en idé som jag vill fota med långa slutartider. Får se om det blir av någon gång, men det hoppas vi ;) Hihi!

Ska sticka ut med hunden nu, slänga i mig en macka och trampa iväg till jobbet! Vi hörs!







Trädgården

Ni får någon bild idag. De andra ska jag spara så att alla inlägg inte kommer på samma dag! Hiihi!

Blev som vanligt lite bilder när man ligger ute i solen lite, från trädgården ni vet. Bara för att det kliar i lite smått fingrarna när man ser alla blommor och växter. Inte för att det blir helt enastående bilder eller helt unika. Utan.. bara för att liksom. Så här får ni, inga helt perfekta bilder och dom är inte heller helt unika. Men kan vara lite kul att kolla på, ändå liksom. Jag får hoppas att ni tycker det i alla fall.

OCH GUD! Har helt glömt bort att berätta att vi har bokat resan till Aten! Eller flyget går till Aten, sedan är det en ö där Sofia har ett hus som vi ska bo i som det går båtar till & från ganska ofta. Från den ön tänker vi ta oss ut till andra öar för att sola, bada och ha det bra några dagar. Sedan tänker vi ju också åka in till Aten, kanske bo där några nätter och festa och gå på stan osv! På ön vi bor är det mest greker som inte kan någon engelska, och den enda som kan litelite grekiska är Sofia, så vi lär inte kunna kommunisera. MEN det blir kul ändå :D Vi är borta i tio dagar (15-24 augusti) och flyget kommer på tidig förmiddag och åker tidig kväll, så vi har nästan alla dagar på oss! :D Just nu är vi sex stycken tjejer som åker (jag, moa, sara, linnea, jonna, sofia), men kanske kommer till någon mer! Åh gud vad jag längtar och det är en månad kvar typ!! I looovvee to traveeel!






Mys på balkong


Foto: Vänster - Viktor, Höger - Elias

Nu kommer två små bilder, som är sådär mysigt operfekta ni vet. (jag menar inte att viktor och elias är dåliga på att fota. jag menar att jag gillar bilder som inte alltid är helt perfekta, speciellt när det är bilder som de här.) Nea, Viktor, Elias och jag satt på min balkong igår och myste. Jag åt lite mat, vi drack lite vin och lite lättdryck, vi dippade grönsaker i sweet chili sås blandat med créme fraiche, vi spelade spel och läste högt ur tidningar, diskuterade viktiga och oviktiga saker och hade det allmänt bra. Det fanns inga mygg, och när solen gick bakom hustaken så blev det till och med inte jätte svettigt att sitta där! Kvällen avslutades med bad i flera timmar! Det var sommar och det var bra! FLER sådana kvällar till folket, jotack! Jag har så fina vänner!


Det kommer komma fler bilder snart. Som jag fotat både igår & idag.

Katten och mamsen

Jobbar 11-20 i morgon, 8-15 på torsdag, 11.30-17 på fredag sedan har jag FYRA (!) dagars ledigt och jag vet inte hur detta ska firas. Haha! Känns som en evighet ;o Sedan är det typ fyra dagars jobb och sedan EN VECKAS ledighet!!! Känns som hur länge som helst ;) Den veckan ska jag ner till stening - stugan - några dagar för att ta det lugnt, sola, bada och förhoppningsvis fota massor. Steninge är inspererande och jag har många kusiner och släktingar som ställer upp me bild, me like.

Ska försöka redigera lite bilder så jag kan lägga upp under de närmsta dagarna som jag kommer ha zero ork att redigera :) I morgon kväll ska vi förhoppningsvis flyg till Aten också!! Sofia har ett hus på en ö utanför så vi ska dit (förhoppningsvis) och bo där en vecka och några dagar inne i Aten i slutet av sommaren! Hur nice?! Sjukt nice! Om det inte blir flyg-bokning så blir det kanske att åka och grilla en stund med några från jobbet! Men blir en tidig kväll eftersom jag börjar 8 dagen efter ;)

Nu ska jag sluta skriva och visa er två bilder fån när jag var hos Elin för fleraflera dagar sedan ;)

Kolla vilken sötnos! låg och krålade och klättrade på sin mamma och så var den så söt! Hiihi



Mamma efter de hade gjort klart trädgårdslandet, när vi åt melon på altanen!

Återkommer

Är heelt slut. Jobbade nio timmar igår och nästan nio idag. + att jag inte sovit nästan någonting i natt och natten innan idag. Idag var ett katastrof dag, vaknade tio minuter innan jag började vid åtta i morse så kom lite ( 20 min) sent - så självklart gick ALLT fel idag. Började lära mig kök igår och idag, det är kul. Fast svårt. Och stressigt.

Ska träffa Linnea en stund nu, sedan ska jag sova tidigt och upp och jobba i morgon. Jag återkommer när jag har bilder och tid! :D

Photoshop

Ville göra något annorlunda förut. Och kom att tänka på att redigera någon annans bild. Har sett någon annan redigera den här bilden för länge sedan och tänkte att jag också kunde göra det. Det är/var en ganska rolig bild och inte alls den typen av redigeringar som jag brukar göra! Dock är jag ganska kass på den här typen av redigeringar, men övning ger färdighet, right?!!

Personligen tycker jag hon är grymt mycket snyggare efter mig redigering. Ville få bort det sexiga lite mer egentligen, men gick inte så bra eftersom hon har underkläder på sig ;) Munnen var grymt svår att göra, men den blev tillslut ganska bra! Försöker hitta någon mer bild jag kan göra, men det är svårt att hitta någon lagom svår!

Före - efter

Skutberget

Vi var på skutberget i söndags kväll. Fast bara tills en mås kom och sket på vårat filt, precis framför Moa! Haha, då fick vi nog av fågelhelvetera och åkte hem ;) Och jag missade precis att fota när ljusen kom mellan träden så där magiskt vackert ni vet? När dom strålar mellan trädstammarna och är helt orange och magiskt. Svårt att förklara.. Men när jag kom fram till träden försvann ljuset.. Så jäkla surt ;o

Det var lite fint mottljus i alla fall. Fast lite för utspätt kanske, men skitsamma. Bilden är härlig. Hellre känsla än teknik?!! Väldigt mycket bilder på Moa har det varit den senaste tiden! Haha, hoppas ni gillar henne :D För hon kommer säkerligen komma fler gånger ;) hihihi

Halsband

Var så grymt fotosugen förut. Och eftersom jag inte hade någon snygg och inspererande människa till hans och gav upp självporträtt efter en kort stund så byggde jag upp en "mini" studio. Utan att veta vad jag skulle fota, men det var kul att bara bygga upp och seda slänga upp lite olika saker för att fota. Även om det inte blev så jättebra var det grymt roligt, så vad gör det? Jag fotar för att det är roligt, sedan är det väl ett plus om det blir snyggt också ;)

Jag fotade blandannat det här halsbandet, som jag pratade om för några dagar sedan. Jag älskar det verkligen! För om det är något som jag är stolt över så är det mina absolut bästa vänner - även om allt dom gör inte är perfekt ;) Dom är bäst och halsbandet (halsbanden blir det egentligen) är hur fint som helst, speciellt för oss eftersom det betyder så mycket. Så vart jag än kommer vara i världen har jag alltid med mig en liten del av mina favoriter! :D Men nog om puttigull. Här kommer ett smakprov.. Eller allt ni får se! :D Ingen vet ;)

Studenten; Moa

Jag och Nea ska snart sticka ner till stan! Fast bara en ganska kort stund, för jag vill övningsköra innan ikväll också! :) Borde väl ha pluggat teori nu på dagen, men har fasnat vid datorn.. Fan.. Ikväll är det utgång som gäller!!! :D

Bilden är från studenten. Måste erkänna att jag är en riktigt dålig "stontan" fotograf och att fånga "ögonblick". Tur att det inte är sådan fotograf jag vill vara ;) Men hade väl varit lite roligt att kunna ta lite sådana bilder också ;)

Moisen var i alla fall väldigt fin :)

RSS 2.0